NIEUWS VAN DE BUURTPREVENTIE Juli 2020

Beste wijkbewoners,

Voor ons allemaal zijn dit moeilijke tijden, velen zagen hun dierbaren lange tijd niet, kleinkinderen hun oma en opa niet en voor mensen met een partner in een verpleegtehuis was en is het nog heel moeilijk. Een knuffel kan eigenlijk niet en alles is op afstand.

Zelf doe ik vrijwilligerswerk in een zorgcentrum, met heel veel plezier. Vorig jaar hebben we nog met de bewoners van de verpleegafdelingen een uitstapje gemaakt. Een van de hoogbejaarde dames pakte op een gegeven moment mijn hand vast en bleef die vasthouden. Na het uitstapje gaf ze mij een kus en bedankte ze mij voor de leuke middag. Ze was even weer jong. Nu is ze helaas overleden aan corona, zoals zo velen uit onze omgeving.

Veel van de mannen en vrouwen die in de zorg werken hebben veel moeite met alle mensen die overleden zijn. Ik wil hun bedanken. Jullie hebben er voor gezorgd dat veel ouderen een mooie oude dag hadden. Met veel inspanning en goede zorg zijn ze heel oud geworden. Helaas kom je dan iets tegen wat wint van ons, het virus.   

Helaas zie ik nu dat mensen, vooral ouderen die zich gezond voelen, het niet meer zo belangrijk vinden om afstand te houden. Het resultaat is dat nu ook daar doden vallen. 50 cm is geen 1,50 meter.

Ik heb zelf gezien hoe ouderen elkaar kunnen besmetten, houd onder alle omstandigheden afstand!! Alleen dan kunnen we deze slag winnen!

Ad van de Buurtpreventie

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord