Geachte bewoners,

Als wijkbewoners hebben jullie al vele malen gelezen en gehoord dat de zorg in zijn algemeen anders ingericht gaat worden. Als bewoner wordt u steeds meer geacht zolang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in uw directe woonomgeving. Daarnaast is het duidelijk dat wijkbewoners onderling weer meer voor elkaar gaan betekenen. Ik bedoel zeker geen persoonsgebonden zorg als bv. het aantrekken van steunkousen. Maar wel ramen lappen, boodschappen doen, tuinonderhoud, koffie drinken, wandelen, fietsen en wat meer zij. Nu weet ik uit ervaring dat wijkbewoners al heel veel voor elkaar doen. Echter is dat lang niet altijd zichtbaar. Nu is dat niet het belangrijkste. Belangrijker is dat die gene die dat al doen als voorbeeld zouden kunnen doen gelden voor wijkbewoners die overwegen ook iets voor hun buren te willen doen.

Pilot: “Op Naar Een Zorgzame Buurt”
De laatste weken heeft de pilot een Zorgzame Buurt in delen van de wijk Helmond Noord plaatsgevonden.
Rondom de drie wijkhuizen De Terp, De Boerderij & De Kamenij hebben we bewoners voorzien van een nieuwsbrief en vragenlijst. Die hebben we vervolgens met een kort huisbezoek opgehaald.
Wij willen u nu kenbaar maken dat naar aanleiding van deze pilot steunpunten zijn gerealiseerd die het mogelijk maken elkaar te ontmoeten om vraag en aanbod te bespreken met elkaar.

De steunpunten zijn te bezoeken op de volgende momenten:

Wijkhuis De Kamenij op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.
Wijkhuis De Boerderij op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.
Wijkhuis De Terp op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of even bellen 06-14871295.

Vriendelijke groeten,
Frans Sleegers opbouwwerker Levgroep.

OPROEP  ---  OPROEP  ---  OPROEP

De werkgroep Zorg is op dit moment niet bemand. Wij zijn dringend op zoek naar iemand die zich wil inzetten voor deze werkgroep.

Voelt u zich geroepen en beschilkt u over een paar vrije uurtjes in de maand, neem dan contact op met het bestuur en meldt u aan voor de werkgroep Zorg van Helmond-Noord

 

 

MELD U HIER AAN

 

 

 

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord