WERKGROEP GROEN EN ZWERFAFVAL 

 

Wij zijn een enthousiaste groep van inmiddels zeven dames en heren die elke maand met grijpers en afvalzakken door Helmond Noord en in de Bundertjes op pad gaan op zoek naar zwerfafval. De eerste zaterdag van de maand om 09.30 uur staan we klaar bij de poort van Natuurtuin de Robbert (aan het begin van de Kemenadelaan).  Dan gaan we op pad en iedere keer wordt er veel ‘geoogst’. En niet alleen op de bekende plekken rond De Bus en bij het Zwembad. We vinden steeds nieuwe hotspots en we doen vaak verrassende ontdekkingen. Naast alle soorten afval komen we complete dumpingen tegen. Pleisterplaatsen van hangjeugd en overnachtingsplekken van zwervers geven ons regelmatig handenvol werk. En wat wij niet aankunnen geven wij door aan de gemeente. De maandag erna wordt alles dan netjes via Senzer opgeruimd.

Onderweg komen we veel wijkbewoners tegen die zonder uitzondering hun waardering voor ons werk uitspreken en steeds meer zelf meedoen met het opruimen van afval bij een wandelingetje of bij het uitlaten van de hond. Al ergeren wij ons wel regelmatig aan de gevulde poepzakjes die wij uit de struiken moeten vissen. Maar goed voorbeeld doet goed volgen. Onze wijk ziet er steeds beter uit. Helmond Noord kan de vergelijking met andere delen van de stad goed aan!

Helmond Noord is groot en wij kunnen niet elke maand de hele wijk bestrijken. Dus… heb je zin en heb je tijd. Kom onze gezellige groep de volgende keer versterken. Na afloop, tussen 11.00 en 11.30 uur, staat in de Robbert de koffie klaar. Wat let je?

Tot ziens, Kees Lütkemeyer

Elke 1e zaterdag van de maand is het opruimdag.

.

 

Copyright © 2013 --- Wijkraad Helmond Noord